Kaos i världen, vad i hela fridens namn hände??

Nu när jag varit borta här från bloggen lite för länge, så har jag också tappat lite koll på vad som hänt. Jag har dock en hel del koll på hur läget är ändå, och det skrämmer mig. Vad i hela fridens namn har hänt med världen? Med politiken? Med allt??

Först och främst så kom ju Brexit, som jag nämnde i mitt förra inlägg. Sedan gick det vidare med Trump som president i USA. Vi stannar här en stund. Kan någon snälla förklara hur i hela fridens namn han fick den här posten?! Jag vet att Hillary inte var den starkaste konkurrenten, det var väl lite tveksamt i vilket fall som helst om hur det skulle bli där. Inga direkta starka och lovande kandidater någon av dem, så det fick väl bli som det blev. Dock tror jag ändå att Clinton hade kunnat sköta jobbet en liten aning bättre än Trump, med tanke på vad han har röjt runt med under den korta tid han suttit där.

Bort med sjukvården, bättre för de rika och sämre för de fattiga, in i krig och missiler till krigsdrabbade länder. Ja, inte mycket positivt från honom där inte. Nu har han dessutom avskedat chefen för FBI, så vi får se vad som händer härnäst.

Men i Sverige då, vad har hänt? Jo, här fortsätter politikerna tassa runt och vända kappan efter vinden, vara försiktiga och mesa sig lite. Ja jag säger mesa, för det är faktiskt vad jag tycker de gör. För kanske 10 år sedan var det mycket bättre fart i dem, med starkare åsikter och mindre Sverigedemokraterna. Det var också lägre tolerans mot rasism och nazism, vilket gjorde mycket för miljön i politiken. Rasister kallades för rasister och likaså med nazister – det vara inte det daltande och omvridande förskönande som det är nu.

Hur som helst så är det generellt en mesig och barnslig stämning här i Sveriges politik nu. Det är lite rörigt och svårt att hålla koll på vem som egentligen, faktiskt, tycker vad och vilka som låtsas tycka en massa. Samarbeten hit och grupperingar dit, men blir det bättre? Nej, inte alls tycker jag. Men men, jag hoppas ju på att det blir lite jävlar anamma från alla politikers håll, så vi får nån ordning och struktur snart. Om inte kanske det märks bättre när valfläsket börjar dra igång.